انواع سرور های شبکه
سرورهای شبکه در اوایل دهه 1990 رایج شدند، زیرا مشاغل به طور فزاینده ای شروع به استفاده از رایانه های شخصی برای ارائه خدماتی کردند که قبلاً روی رایانه های بزرگ یا مینی رایانه ها میزبانی می شدند.
سرور شبکه، امروزه یک کامپیوتر قدرتمند است که منابع مشترک مختلفی را برای ایستگاه های کاری و سایر سرورهای یک شبکه فراهم می کند. منابع مشترک می تواند شامل فضای دیسک، دسترسی سخت افزاری و خدمات ایمیل باشد. هر کامپیوتری میتواند یک «سرور شبکه» باشد، اما آنچه سرور را از ایستگاه کاری جدا میکند سختافزار نیست، بلکه عملکردی است که کامپیوتر انجام میدهد.
به طور کلی، ایستگاه کاری هر رایانه ای است که توسط یک فرد برای انجام وظایف شغلی خود استفاده می شود، در حالی که سرور شبکه هر رایانه ای است که دسترسی کاربران را به نرم افزار یا منابع سخت افزاری مشترک فراهم می کند.
سرورها معمولاً با اجزای قدرتمندتر از ایستگاه های کاری جداگانه ساخته می شوند. به عنوان مثال، یک سرور معمولاً رم بیشتری نسبت به یک ایستگاه کاری نصب کرده است یا از سیستم عامل قوی تری استفاده می کند که برای اجرای 24/7 طراحی شده است. در حالی که این ممکن است قیمت سرور را نسبت به یک ایستگاه کاری افزایش دهد، هزینه کلی می تواند به طور قابل توجهی برای یک سازمان کمتر باشد.
در زیر 13 مورد از رایج ترین انواع سرور های شبکه مورد استفاده امروزی آورده شده است:
1. سرورهای اپلیکیشن
گاهی اوقات به عنوان نوعی میان افزار شناخته می شود، سرورهای کاربردی بخش بزرگی از قلمرو محاسباتی بین سرورهای پایگاه داده و کاربر نهایی را اشغال می کنند و اغلب این دو را به هم متصل می کنند.
2. سرورهای مشتری
در مدل برنامهنویسی کلاینت/سرور، سرور برنامهای است که منتظر برنامههای سرویس گیرنده در همان رایانه یا سایر رایانهها است و آنها را برآورده میکند. یک برنامه کاربردی در یک کامپیوتر ممکن است به عنوان یک سرویس گیرنده با درخواست خدمات از برنامه های دیگر و همچنین به عنوان سرور درخواست های برنامه های دیگر عمل کند.
3. سرورهای کلاینت
از بسیاری جهات، نرم افزار همکاری که زمانی «گروه افزار» نامیده می شد، قدرت اصلی وب را نشان می دهد. نرمافزار همکاری که به کاربران امکان میدهد بدون توجه به مکان، از طریق اینترنت یا اینترانت شرکتی با یکدیگر همکاری کنند و در فضای مجازی با یکدیگر همکاری کنند.
4. سرورهای FTP
یکی از قدیمی ترین سرویس های اینترنتی، پروتکل انتقال فایل، امکان جابجایی یک یا چند فایل را به صورت ایمن بین رایانه ها فراهم می کند و در عین حال امنیت و سازماندهی فایل و همچنین کنترل انتقال را فراهم می کند.
5. لیست سرورها
سرورهای لیست راهی برای مدیریت بهتر لیست های پستی ارائه می دهند، خواه این لیست ها گفتگوهای تعاملی باز برای عموم باشند یا لیست های یک طرفه ای که اعلامیه ها، خبرنامه ها یا تبلیغات را ارائه می دهند.
6. سرورهای پست الکترونیکی یا میل
سرورهای پست تقریباً به اندازه وب سرورها همه جا حاضر و حیاتی هستند.
7. سرورهای متن باز
از سیستم عامل سرور منبع باز اصلی شما گرفته تا نرم افزار سروری که به شما کمک می کند کار خود را انجام دهید، نرم افزار منبع باز بخش مهمی از بسیاری از زیرساخت های فناوری اطلاعات است.
8. سرورهای پروکسی
سرورهای پروکسی بین یک برنامه مشتری (معمولاً یک مرورگر وب) و یک سرور خارجی (معمولاً یک سرور دیگر در وب) قرار می گیرند تا درخواست ها را فیلتر کنند، عملکرد را بهبود بخشند و اتصالات را به اشتراک بگذارند.
9. سرورهای ارتباطی
سرورهای ارتباطی بیدرنگ، که قبلاً به عنوان سرورهای چت یا سرورهای IRC شناخته میشدند، و هنوز هم گاهی اوقات به عنوان سرورهای پیامرسان فوری (IM) شناخته میشدند، تعداد زیادی از کاربران را قادر میسازند تا اطلاعات را به صورت آنی تبادل کنند.
10. سرورهای پلتفرم
اصطلاحی که اغلب مترادف با سیستم عامل استفاده می شود، پلت فرم سخت افزار یا نرم افزار زیربنایی یک سیستم است و بنابراین موتوری است که سرور را به حرکت در می آورد.
11. سرورهای Telnet
سرور Telnet به کاربران این امکان را می دهد که به رایانه میزبان وارد شوند و وظایفی را انجام دهند که گویی در حال کار بر روی خود رایانه راه دور هستند.
12. سرورهای مجازی
در سال 2009، تعداد سرورهای مجازی مستقر شده از تعداد سرورهای فیزیکی بیشتر شد. امروزه مجازی سازی سرور در مرکز داده تقریباً در همه جا حاضر شده است. از هایپروایزر گرفته تا ابرهای ترکیبی، ServerWatch به آخرین روندهای فناوری مجازی سازی نگاه می کند.
13. وب سرورها
در هسته خود، یک وب سرور، محتوای ثابت را با بارگیری یک فایل از یک دیسک و ارائه آن در سراسر شبکه به مرورگر وب کاربر، به مرورگر وب ارائه می دهد. کل این تبادل با واسطه مرورگر و سرور با استفاده از HTTP با یکدیگر صحبت می کنند.
سرور تبادل
مایکروسافت اکسچنج که برای ارائه امنیت و قابلیت اطمینان در سطح سازمانی مورد نیاز کسب و کارها ساخته شده است، ایمیل، تقویم و مخاطبین را در رایانه شخصی، تلفن و مرورگر وب شما ارائه می دهد.
سرور Lync
Lync Server یک نرمافزار سرور ارتباطات بیدرنگ سازمانی است که زیرساختی را برای پیامرسانی فوری سازمانی، حضور، VoIP، کنفرانسهای موقت و ساختار یافته (صوت، ویدئو و کنفرانس وب) و اتصال PSTN از طریق یک دروازه شخص ثالث یا SIP Trunk فراهم میکند.
سرور شیرپوینت
یک محصول سرور که بر فناوری SharePoint Foundation تکیه دارد تا چارچوبی سازگار و آشنا برای لیست ها و کتابخانه ها، مدیریت سایت و سفارشی سازی سایت ارائه دهد. سرور شیرپوینت شامل تمام ویژگی های SharePoint Foundation به اضافه ویژگی ها و قابلیت های اضافی مانند مدیریت محتوای سازمانی، هوش تجاری، جستجوی سازمانی، سایت های شخصی و Newsfeed است.
SQL Server
SQL Server یک سیستم مدیریت پایگاه داده رابطه ای (RDBMS) از مایکروسافت است که برای محیط سازمانی طراحی شده است. به عنوان یک پایگاه داده، یک محصول نرم افزاری است که وظیفه اصلی آن ذخیره و بازیابی داده ها به درخواست سایر برنامه های نرم افزاری است: برنامه هایی که در همان رایانه هستند یا آنهایی که روی رایانه دیگری در یک شبکه (از جمله ابر) اجرا می شوند.
ویندوز سرور
Windows Server 2012 به عنوان نسخه سرور ویندوز 8، دسته سرور را دوباره تعریف می کند و صدها ویژگی و پیشرفت جدید را ارائه می دهد که شامل مجازی سازی، شبکه، ذخیره سازی، تجربه کاربر، رایانش ابری، اتوماسیون و غیره می شود.
پس سرور چیست؟ به یک معنا، واقعاً چیزی به نام سرور وجود ندارد. همیشه نوعی منبع وجود دارد که در حال ارائه است، که یا صریح یا ضمنی است. سرور فقط رایانه ای است که انتخاب شده و احتمالاً برای انجام یک کار خاص در خدمت دیگران بهینه شده است. و این وظیفه است که همه تفاوت را ایجاد می کند.